måndag 9 maj 2011

Faster, farbror och kusin

I helgen har Elvira äntligen fått träffa sin faster Martina, farbror Henrik och kusin Ebbot!

Familjen Karlsson/Finér kom på fredagskvällen... men då låg jag och Elvira och "sussade" gott. Vi tänkte att det är bättre att vi sover då och är pigga och på allerten till lördagen istället. Vi fick en jättegod nattssömn och tidigt på morgonen smög faster och kusin in i sovrummet och hälsade på den nya familjemedlemmen.
 
Elvira med det stora paketet med massa fina presenter. Ebbot tittar nyfiket på =)

Ebbot hjälper sin kusin att öppna paketet.




När vi hade ätit frukost bar kosan =) av mot Öjebygård och årets betessläpp. Vilken häftig upplevelse! Det var drygt 7000 besökare och det fanns massor att titta på! De hade bla koutställning, traktorsutställning, visning av ladugård och mjölkpumpcentral (heter det så?), försäljning av hamburgare och korv och massor av mer. När korna släpptes ut i det fria kunde varken jag eller Markus hålla tårarna borta. Vilken glädje och så otroligt vackert! Bonden Samuelsson var helt underbar att lyssna på! Han brinner verkligen för sin bondgård och sina medarbetare. Vilken glädje! =)

Det var jätteguppigt att köra barnvagnen uppför gräskullen. Vilken tur att Markus fick ta upp sin dotter och gosa lite =)

Halmstadligan

OCH vild Markus... ;)

Se hur dammet yr av glada och uppspelta kossor!


Det fanns mycket att titta på - Ebbot sprang runt och tittade nyfiket på allt som hände på bondgården

Arla bjöd på mjölk och kanelbulle. Jag bjöd Elvira på bröstmjölk. Tur att jag inte har 50 liter i brösten som kossorna ;)

Den går jättefortare!

Efter ett par härliga timmar på bondgården gav vi oss iväg på en nostalgitripp för syskonen Finér. Vi besökte Björsäter och deras gamla hem - ett jättestort vackert hus. Turen var på vår sida och familjen som bor där nu var hemma - Markus och Martina fick gå på husesyn. Vilken lycka - och allt detta på Martinas födelsedag dessutom! =)

Lunchen inmundigade vi vid Ekenässlott på en filt. Markus hade gjort en jättegod pastasallad och till kaffet åt vi muffins, kanelbullar och bondkex.





Igår kom pappa (morfar) på spontanbesök och han följde gladeligen med mig, Elvira, Markus och Ebbot till lekplatsen. Martina och Henrik passade på att packa ihop sina saker inför hemfärden till Halmstad.

Alla är med i lekparken - tom Filip =)


 
Det fanns många roliga leksaker i lekparken tyckte Ebbot
Elvira fick en jättemysig pratstund med morfar
Undrar vem som tyckte det var roligast att åka rutchbana? =)
Ebbot leker affär - han sålde jättegod glass =)
Min kropp är lite för stor för mitt barnasinne ;)
Men in kom jag till Ebbots förtjusning =)
Tur att Ebbot kunde hjälpa till att dra ut tant
En helt underbar helg har vi haft med våra små familjer! Tack familjen Karlsson/Finér! =)

2 kommentarer:

  1. Det var verkligen en härlig helg! Det vill vi göra fler gånger. ;)

    "Elvira" sa Ebbot när jag hämtade honom på dagis idag. "Ja, så mycket han pratar denna lilla Elvira, den söta lilla bebisen!" informerade dagisfröken. :D

    SvaraRadera
  2. Haha vad go han är! Han ska få träffa sin lilla kusse snart igen.

    SvaraRadera