lördag 2 april 2011

Fredagsmys i siffet

Det är fantastiskt att få vara hemma med familjen på fredagarna, den dagen ger så otroligt mycket. Igår morse gick jag upp som vanligt vid 6 på morgonen och jag och Elvira passade på att ha en far & dotter morgon medan Frida fick några timmars sömn till.

Dagen fortsatte sedan i lugnt och skönt tempo och vi tog en långpromenad runt Risnäsrundan framåt eftermiddagen. Elvira hade på sig de söta kläderna som Farmor stickat och tyckte att promenaden var mysig i stort sätt hela vägen runt. Med ca 1½ kilometer kvar att gå tröt dock tålamodet och det började gny i vagnen. Till vår stora förskräckelse insåg vi att vi hade bommat att få med napp på promenaden och katastrofen var ett faktum :)
Den enda trösten var att få sitta på pappas mage, inbäddad inne i hans jacka, så det blev så promenaden fick fortsätta.

Frida har länge drömt om att hitta ett mönster på hur man kan virka kopior på de Converse-skor som är så omåttligt populära (se tidigare inlägg). I veckan fick hon några tips från svärmor och efter att ha inhandlat rätt garn (vitt, rosa och svart) kunde arbetet börja igår. Det var ett väldigt svårt mönster så det blev lite fram och tillbaka mellan soffan och datorn. Det gick trots motgångarna ganska bra med humöret, hon blev inte allt för förbannad och otrevlig. Tror dock att det var på gränsen att hon exploderade vid något tillfälle :)
Frida virkar Converse - ett av de muntrare ögonblicken

Igår kväll var det säsongspremiär av Talang 2011. Det har vi båda sett fram emot, det är ett härligt program att sitta och fredagsmysa till. Den  här gången var vi alla fyra uppkrupen i soffan. Filip låg som vanligt och sov på rygg och Elvira gjorde honom sällskap. De kom väl överens och det blev inte något syskongnabb :)

Elvira misstar Filip för en handdocka och försöker "ta på sig honom" :)
Filip värmer Elviras huvud - mysig och len storebror har hon :)
Idag har vi en riktigt lugn dag, Frida virkar, Elvira sover och jag sitter och bloggar. Livet är allt bra harmoniskt ibland!

//Markus

1 kommentar: