onsdag 23 mars 2011

BB och NEO

Tänka sig att Elviras första dygn blev så lyxiga att hon fick åka till Playa del US ;)

Nåja, så kul var det kanske inte... men som tur var så hann varken jag eller Markus bli så oroliga. Det visade sig att Elvira hade gulsot och ganska höga billirubinvärden i jämförelse med hennes ålder (ett dygn). Elvira och jag har olika blodgrupp och efter ett blodprov såg de att Elvira inte tål mitt blod. Med andra ord var det ganska bråttom att få henne till Neonatalavdelningen och solsängen. Endast 24 timmar efter förlossningen sprang vi över till avdelning 15. Springa är inte att rekommendera då man är precis nyförlöst =) Väl inne på Neonatalavdelningen blev vi väl omhändertagna av den underbara personalen.

Följande dygn hade vi ett fullspäckat schema med amning, sondmatning, vägning, provtagning och mycket mer. Som nyblivna föräldrar fick vi massor av goda råd från personalen och vi upplevde den här tiden på NEO som mycket positiv.



Elvira i solsängen. Superläckra solglasögon som vi tog med oss hem =)



Eftersom mjölken ännu inte runnit till och Elvira var i stort behov
av MYCKET mat iom solningen fick pappa mata med kopp. Elvira blev väldigt trött av solningen och somnade så fort vi skulle mata henne. Efter ngn dag beslutade läkaren att de skulle sätta in en sond.



Superglad över att lyckas pumpa ut lite råmjölk =)


En pigg och glad Elvira!


Första dagen utan solsängen! Elvira fick följa med oss till lunchrummet, vilken lycka! =)


Trötta men lyckliga! Äntligen fick vi åka hem och börja vårt nya liv med lilla Elvira.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar